Dag 5: rondwandeling vanuit hotel Steirerhof
Door: Cor
Blijf op de hoogte en volg Cor
11 Augustus 2022 | Oostenrijk, Schladming
Goedenavond trouwe lezers,
Laat ik dit verslag beginnen met het rechtzetten van een gisteren gemaakte fout: we zitten niet in hotel Steyerhof, maar hotel Steirerhof (wel nog in Vorarlberg bij Schladming.
Gewekt door het zonnetje (het is hier eigenlijk al drie dagen mooi weer) begeven we ons weer naar het ook in dit hotel best wel uitgebreide ontbijtbuffet. We laten het ons smaken en maken tegelijkertijd weer een lunchpakket voor de tocht van vandaag.
Vandaag willen we de Rittisberg Rundweg gaan lopen die in zijn totaliteit iets meer dan 17 kilometer lang zou moeten zijn met een te overwinnen hoogteverschil van bijna 700 meter en een duur van circa 5 uur.
Goedgemutst vertrekken we vanuit het hotel (wel eerst in de verkeerde richting, maar spoedig komen we op deze dwaling terug). De route voert ons over een breed pad door het bos langzaam omhoog en na een dik uur lopen bereiken we de Sonnenalm, een tot berghut verbouwde boerderij alwaar we genieten van een bak koffie en lokaal vermaak (accordeon muziek).
We vervolgen onze weg en komen uiteindelijk op de Dachstein panoramaweg die (je raad het niet!) ons een prachtig zicht geeft op het Dachstein massief. Daarna kwamen we toch weer een beetje in de problemen aangezien de routeapp niet helemaal duidelijk was of wij het gewoon niet begrepen. Anyway, na ruim 5 uur lopen en een dikke 21 kilometer arriveren we nog op tijd bij het hotel om te genieten van het "Kuchen" buffet (en uiteraard weer de traditionele halve liters bier).
Lekker douchen, uitrusten en om 19.00 uur aan het diner (boeuf Stroganoff of iets wat daar voor door moest gaan). Het was een vermoeiende dag, dus het zal niet laat worden vanavond!
Morgen hangen onze plannen een beetje af van welk weer we gaan krijgen, de weerapps voorspellen regen maar onduidelijk hoe laat. We zien het wel en nemen morgenochtend een besluit wat we gaan doen.
11 Augustus 2022 - 21:33
Arina:
De schoenzolen en kuiten hebben weer wat te verduren gehad zeg. Mooi bijkomen ja en hopelijk blijft het morgen droog… -
12 Augustus 2022 - 10:41
Emmy:
doe het jullie niet na. wat een prestatie.