Dag 9: laatste volle dag in Stubaital - Reisverslag uit Neustift, Oostenrijk van Cor Noorloos - WaarBenJij.nu Dag 9: laatste volle dag in Stubaital - Reisverslag uit Neustift, Oostenrijk van Cor Noorloos - WaarBenJij.nu

Dag 9: laatste volle dag in Stubaital

Door: Cor

Blijf op de hoogte en volg Cor

15 Augustus 2022 | Oostenrijk, Neustift

Luitjes,

Vandaag is onze laatste volle (wandel)dag in het Stubaital. De weerapps geven echter aan dat het later in de middag hier gaat regenen met ook nog eens kans op onweer. Derhalve besluiten we geen als te lange tocht te maken zodat we voor het onheil weer terug zijn.

De keus valt op de Elfer gondelbaan die ons vanuit Neustift een heel eind op weg helpt naar de Elfer hut die, na toch best wel een pittige klim, op 1812 meter wordt bereikt. Het plan is door te lopen naar de Karalm om daarna via de Pinnisalm weer terug te lopen naar de gondelbaan.

Drie man gaan onderlangs de Elferspitze (2505 meter), de auteur gaat de uitdaging van deze Klettersteig aan maar moet helaas de laatste 20 meter onder de top de klim beëindigen omwille van het feit dat je deze met touw en karabines moet afleggen en de top zich ondertussen in de wolken bevind.

Gauw dus weer naar beneden en hergroeperen, ondertussen is het ook begonnen te regenen. We gaan dus niet verder naar de Karalm, maar lopen via de Panoramaweg weer terug naar de Elfer hut. Onderweg klaart het weer op en begint ook de zon zowaar weer te schijnen.

Vroeg weer in het dal zijnde besluiten we door te rijden naar de zogenaamde Wildwasser Weg en daar nog een rondwandeling te maken. Op de terugweg stoppen we nog even in Neustift om het plaatsje te bekijken en iets te drinken.

Het avondeten is dit keer van zeer aanvaardbaar niveau en na het leggen van een kaartje gaan we ons nu weer voorbereiden op de dag van morgen waarin we gaan verplaatsen naar onze laatste pleisterplaats (Obsteig).

• 15 Augustus 2022 - 22:49

Arina:

Weer een hele dag achter de rug vol uitdagingen, zo ook het eten in dit hotel denk? :-) Hopelijk morgen op weg naar een hotel met betere ‘cuisine’ en weer de nodige mooie wandelroutes. De foto’s zien er in ieder geval heel mooi uit!
    Welterusten zou ik zo zeggen…

• 16 Augustus 2022 - 12:56

Yvonne:

Hallo wandelaars,
    Wat een mooie omgeving!
    En wat kunnen jullie goed wandelen/ klimmen zeg.
    Ben eigenlijk best jaloers...
    Maar meegenieten op afstand en mooie foto's kijken is ook best leuk!
    Goede reis vandaag en ben benieuwd naar het volgende hotel en omgeving!
    Groetjes en ga zo door....