Dag 18: aan al het moois komt een einde
Door: Cor
Blijf op de hoogte en volg Cor
12 Juli 2023 | Denemarken, Århus
Gisteravond geen bruikbaar internet tot onze beschikking, derhalve helaas geen verslag kunnen sturen. Een aantal mensen hebben bezorgde appjes gestuurd met de vraag of alles wel goed ging, maar maakt u zich geen zorgen. Deze globetrotters vallen niet in 7 sloten tegelijk! Onderstaand het verslag van gisteren alsnog!
Dag 18: aan al het moois komt een einde
Na een dikke twee weken door het fantastisch mooie Noorwegen gereden te hebben waarin we veel gezien en ook gedaan hebben komt dan ook het onvermijdelijke moment dat je een keer naar huis moet!
Vandaag opgestaan in Evje in Noorwegen, de korte trip naar de boot in Kristiansand gemaakt en toen werd het toch nog even spannend! Volgens de meneer bij de check-in hadden wij niet voor een camper, maar voor een gewone auto van 7 meter lang geboekt. Ten eerste moesten we beiden bijna 100 euro bijbetalen, ten tweede was het maar de vraag of we nog meekonden met de snelle boot van 13.15 uur aangezien het hoge dek volledig volgeboekt was (alternatief was de langzame boot van 14.30 uur die er meer dan 4 uur over zou doen).
Dus in de wachtrij en duimen maar. Gezien de enorme aantallen campers die de boot opgingen hadden we er een hard hoofd in en hadden ons eigenlijk al verzoend met de langzamere boot met latere vertrektijd. Maar zie daar, er was uiteindelijk ook voor ons nog plek op de snelle boot!
Om 15.40 uur reden we van de boot Denemarken binnen om daarna via Aalborg naar Aarhus te rijden waar we rond 18.00 uur zijn neergestreken op de Aarhus camping. Al met al dus alles via plan verlopen (zij het tegen meerkosten).
Morgen willen we richting Osnabrück rijden (een tocht van circa 560 kilometer) om vervolgens donderdagochtend de laatste bijna 300 kilometers naar huis te rijden zodat we vroeg in de middag thuis arriveren. Noodzakelijk om de campers weer leeg te halen en schoon te maken zodat ze op vrijdag voor 11.00 uur ingeleverd kunnen worden.
"Last but not least" het weer: niet om over naar huis te schrijven. Hele dag zware bewolking met regelmatig wat plensbuien! Vandaag ook geen foto's (hebben we ook niet gemaakt).